Potverdorie!

Charlotte Heine

Potverdorie!, een schreeuw vanuit verontwaardiging over verspilling in het algemeen en voedselverspilling in het bijzonder!

In 2015 is Potverdorie! gestart vanuit verbazing over hoe wij als consumenten met minder mooi voedsel omgaan. Denkend in mogelijkheden en met een grote drang naar creëren ontstonden de “goed gevulde” potten. Potverdorie! Wat lekker!

 

Missie

Iedereen moet weten hoe ‘Potverdorie! Wat lekker’ deze producten zijn. Hoe meer potten er verkocht worden hoe meer Nederlandse telers een eerlijke prijs voor hun hele oogst krijgen.

Circulair

Smaakvolle producten worden gemaakt van het “lelijke” deel van de oogst waarvoor de Nederlandse teler een eerlijke prijs krijgt. Het gaat namelijk om de smaak en die zit van binnen. Het rijp geplukte fruit komt van dichtbij, wordt in Nederland verwerkt en maakt zo geen onnodige kilometers. Het zijn hoogwaardige puur natuurlijke producten zonder kunstmatige toevoegingen. Minder standaard geeft meer waarde, als we “lelijk” omarmen gaan we samen overproductie tegen.

Culinair

De spreads van Potverdorie! mogen geen jam heten omdat er teveel fruit in zit: 70% fruit van eigen bodem. Het fruit en een kruid geeft samen 100% smaak. Omdat Potverdorie! zo puur is, is het niet alleen lekker op brood of toast maar ook bij kaas, vlees of groentegerechten. Een dressing, een drankje, bij zoet en hartig, warm of koud, je maakt het allemaal nog lekkerder met Potverdorie! Voor chefs, thuis én in de professionele horecakeuken.

Én notabene is Potverdorie! vrij van gluten en helemaal vegan.